Over Mariëlle

Please scroll down for the English version

Mijn missie

Hallo, ik ben Mariëlle.

Elke vraag, elk ongemak is voor mij een opening naar nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden om jezelf lekkerder in je vel te voelen, lekkerder te werken, je voldaan te voelen. Hoe jij je voelt doet er toe. Je roeping in je beroep durven volgen ook. Want een intens verbonden samenspel tussen jou en de wereld is essentieel voor een gezonde balans van jou en iedereen. Ik vind speciale gebruiksaanwijzingen leuk en kijk er naar uit met jou samen lerend te werken en je leven zowel vollediger als lichter te maken.

Je leeft en werkt niet in een vacuüm. Ik houd van werkgevers die jou vooral zien als mede-werker. Die de zin ervan inzien om te investeren in ieders talent en elke werkplek 80% van de tijd kloppend voor hun mensen willen zien. D.w.z. dat je als mede-werker wordt ondersteund, uitgedaagd en voor vol wordt aangezien is gezond en voorkomt burn-out. Een werkgever die gezondheid en welzijn als de essentiële basis ziet die nodig is om jouw unieke vorm van verrijkende aanwezigheid met de organisatie te delen. is geen overbodige luxe. Als je werknemer je gefundeerd uitnodigt om ‘eruit te halen wat er in zit’ dan blijf je bevlogen bezig met je eigen groei en die van het bedrijf en blijf je niet als een uitgeperste sinaasappel achter na een overvolle werkweek. Ik ga graag voor organisaties die volledig verbinden: iedere persoon, ieder team, de hele organisatie en ook de maatschappij. In zijn geheel verbonden, inclusief, open en creatief. En natuurlijk liefst ook nog empatisch, want dat hebben we echt nodig in deze tijd.

Mariëlle de Natris

Mariëlle als integraal psycholoog

Mariëlle de Natris is een ervaren psycholoog, holistisch georiënteerd en gefascineerd door resonantie en verborgen puzzelstukjes om verbroken gehelen en dynamische balans te herstellen. Momenteel traint ze voor Collective Trauma Integration in groepen bij het PocketProject met Thomas Huebl, de leading edge van haar beroep. Ze werkte 19 jaar als generalistisch psycholoog in de laagdrempelige en kortdurende eerstelijnszorg. Via de uitstekende samenwerking met een twintigtal huisartsen en mond op mond reclame zette zij een maatschap op die zich steeds verder uitbreidde. Nadat ze Past Reality Integration therapie had ontdekt besloot ze tot een carrière switch naar de tweedelijnszorg. Dat betekende meer diepgaande therapieën, opnieuw binnen een solopraktijk. Na 28 jaar was het tijd voor een sabbatical. Ook de innerlijke roeping van het diepgaand combineren van psychologische en spirituele hulpvragen maakte een tweede carrière switch onvermijdelijk. (Meer info op de Pocket Project pagina van Facebook.)

Van vele markten thuis houdt ze van integraal en intuïtief werken. Lichaam en verstand, hart en ziel, binnenkant en buitenkant, mens en context, het is allemaal belangrijk. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling werkt ze graag met mensen die het lef hebben om op hun leading edge van bewustzijn en creatieve intelligentie te bewegen. Dat betekent ook open durven staan voor het (tijdelijk) vastlopen van levensflow. Gefascineerd als ze is door het innovatieve raakvlak tussen het bekende en onbekende is ze altijd bereid om mee te kijken naar de verbinding tussen jouw levenswerkvraag en het veld van alle mogelijkheden. Als het klikt ontstaat uit dit diepgaand en aandachtig samenzijn nieuwe integratie, balans, dynamiek en verheldering van de (on)mogelijkheden en een praktisch stappenplan.

Mariëlle heeft een zwakke plek voor ZZP-ers, kleine ondernemers en organisaties met een integer transparante multiple-bottom-line visie inclusief sociale samenwerkingsprojecten. Ze voelt zich geroepen tot het helpen integreren van de sociale innovatie die volop gaande is, inclusief het bewuste en voortdurende leren dat voor volwassenen en organisaties in de dagelijkse praktijk van het zaken doen steeds belangrijker wordt. Op de home pagina zijn dan ook Masterclasses Integraal verbinden te vinden voor ZZP-ers en samenwerkende mensen en organisaties. Het ‘Light Menu’ biedt daarnaast nog diverse verlichtende mogelijkheden voor iedereen die geboeid is door nieuwe kennis en inspiratie.

Zowel haar boeken en blogs zijn haar visitekaartje en vormen de weerspiegeling van haar steeds vernieuwende gedachtengoed en werkwijzen.

Mariëlle als auteur

Mariëlle de Natris is geboren en getogen in Nederland. Ze studeerde klinische psychologie, sociale psychologie en filosofische antropologie aan Tilburg University van 1976-1983. Ze reisde in totaal 18 maanden door Zuidoost Azië en Midden- en Zuid Amerika voordat ze startte met haar psychologiepraktijk in Etten-Leur. Na 19 jaar werken als eerstelijnspsycholoog, zowel solo als in diverse maatschappen, ging ze opnieuw solo om een diepgaande vorm van psychotherapie te geven zoals onderwezen door Ingeborg Bosch. Hierbij richtte zij zich op het helpen verwerken van jeugdtrauma’s en het alsnog integreren van de daaruit voortgekomen overlevingsmechanismen. Na 28 jaar van het combineren van leren, delen en helen in haar persoonlijke, professionele en spirituele leven was het tijd voor een sabbatical. Tijd om alle opgedane kennis en ervaringen te integreren in een nieuwe vorm van psychologisch consulteren buiten de therapiekamer: een preventie gerichte en integrale aanpak van persoonlijke ontwikkeling midden in de context van leven en werken. Dit proces ging gepaard met het schrijven en publiceren van haar eerste boek (2015) en onderzoeken van nieuwe manieren om integer zichtbaar te zijn in haar rol als integraal verbinder en bewustzijn verdieper. Haar roeping vervolgen betekent de rol van leraar, heler en psycholoog te combineren. Haar motto is: ‘Laat me je ondersteunen bij je lef om volledig te leven in plaats van alleen maar aan het leven te knabbelen. En inspireer je organisatie om dat samen met jou te doen.’

Haar planning is om één Engelstalig boek per jaar te schrijven totdat de ‘Conscious Interconnection’ serie van vier delen compleet is. ‘Conscious Interconnection Volume 1: See to your Balance’ kwam uit in 2015. ‘Volume 2: Know your Potential’ staat op stapel voor begin 2017. Tevens komt er een Nederlandse samenvatting per 2 delen. De eerste twee boeken zijn praktisch van toon, met de aandacht gericht op balans als lifestyle en het bewust worden van ongezonde gewoonten en saboterende vormen van psychologische ‘overleving’. In de laatste twee boeken wordt de toon poëtischer en psychologie en spiritualiteit steeds dieper verweven.

Het is mogelijk om via de nieuwsbrief op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, interessante stukken tekst die misschien niet in die publicaties belanden en blogs over een breed spectrum van onderwerpen als bewustzijn en verbinding, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit, roeping en levenswerk. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via het aanvragen van het gratis e-book download van de Introductie en werkbladen van Volume 1 of via de contactpagina.

Op dit moment woont Mariëlle de Natris met veel plezier in het Brabantse Uden en is beschikbaar voor een baanbrekende vorm van consulting op het gebied van persoonlijke groei (zie de home page voor het Masterclasses Menu en de ‘Light Menu’-pagina). Lezingen, inspiratiebijeenkomsten en interactieve exploraties van onderwerpen uit haar boeken en blogs zoals bijvoorbeeld ‘Integral Theory’, psychologische overlevingsmechanismen (secret saboteurs) zijn mogelijk (zowel in het Nederlands als in het Engels). Neem gerust contact op voor inspiratie op maat.

Sleutelwoorden

Lekker leven, lekker werken, beweging, gezondheid, duurzaamheid, leren, verbinden, samenwerken, integriteit, transparantie, innovatie, diversiteit, intuïtie, creativiteit, roeping, integratie, ‘geheelheid’, dynamische balans, wederzijdse inspiratie, sociaal ondernemerschap, internationale oriëntatie, integraal/holistisch perspectief.

About the author

Mariëlle de Natris was born and raised in the Netherlands, Europe and studied clinical and social psychology at Tilburg University from 1976-1983. She travelled extensively through South-East Asia and Central and South America for 18 months before starting a psychology practice in Etten-Leur. After 19 years of working together with a growing number of partners and developing this joined practice of providing mainly low threshold, short term therapy processes, she went back to practicing solo and giving a more long term, deep form of psychotherapy. She specialised in integrating traumatic experiences from the past in order to transcend resistance and obsolete survival modes disrupting daily life. After 28 years of combining teaching, learning and healing in her personal, professional and spiritual life it was time to take a sabbatical. To integrate all knowledge and experiences and create a new form of psychological consulting, applicable both before and beyond the therapy room. This process involved becoming an author in 2015 and finding new ways of presenting her role as inspirational, integral interconnector that she feels called to fulfil in the second half of her life. She is planning to write one book a year in het ‘Conscious Interconnection’ series. ‘Volume 1: See to your balance’ is out. ‘Volume 2: Know your Potential’ is due at the end of 2016. The newsletter will provide you with updates on the forthcoming books and interesting blog posts on a broad spectrum of Conscious Interconnection topics.

Currently Mariëlle de Natris lives in Uden (the Netherlands) and is available for leading edge consulting on all aspects of personal growth. Lectures, inspirational meetings and interactive exploration of topics like ‘the Potential of integral theory for organisations’, ‘psychological protection modes’ are also possible. Feel welcome to ask her about anything that ignites your curiosity. She has a soft spot for small entrepreneurs, multiple bottomline visions and a firm dedication to help integrate social innovation into daily business practice.

Key words

Awareness, transparency, expansion, intuition, entrepreneurship, creativity, integral/holistic, balanced momentum, inclusive diversity, mutual inspiration, inner calling, international travel.

Contact

Feel free to contact Mariëlle if you have any further questions.